Zapraszamy na Majowe śniadanie Sieci Przedsiębiorczych Kobiet dla studentek

Zapra­sza­my na Majo­we Śnia­da­nie Sie­ci Przed­się­bior­czych Kobiet dla studentek!

Ter­min: 22 maja
Godzi­na: 9.00–11.00
Miej­sce: sala nr 315, Biblio­te­ka UW, ul. Dobra 56/66

Zapi­sy: Majo­we śniadanie

SPK-maj

Gościem śnia­da­nia będzie Katia Roman-Trza­ska, z wykształ­ce­nia praw­nicz­ka, z zami­ło­wa­nia „sze­fo­wa kuch­ni”. Katia jest zało­ży­ciel­ką pierw­szej i jedy­nej w Pol­sce szko­ły goto­wa­nia dla dzie­ci Lit­tle Chef. Pozna­wa­ła taj­ni­ki kuch­ni u słyn­ne­go sze­fa kuch­ni Kur­ta Schel­le­ra oraz w Culi­na­ry Insti­tu­te of Ame­ri­ca. Kuli­nar­na pasja spra­wi­ła, że rzu­ci­ła kan­ce­la­rię praw­ną i w 2007 roku zało­ży­ła szko­łę goto­wa­nia Lit­tle Chef. W cią­gu sied­miu lat uczy­ło się w niej goto­wać ponad 25 tysię­cy dzie­ci. Katia uwa­ża, że jedze­nie decy­du­je o jako­ści życia, dla­te­go od 2009 roku uczest­ni­czy w akcji „Wiem co jem”, pro­wa­dząc lek­cje goto­wa­nia i zdro­we­go odży­wia­nia dla uczniów war­szaw­skich szkół. Pro­wa­dzi­ła pro­gram o goto­wa­niu na ante­nie sta­cji tele­wi­zyj­nej Kuchnia+.

W kuch­ni Katia przy­wią­zu­je ogrom­ną wagę do sezo­no­wych, zdro­wych i lokal­nych pro­duk­tów. Sama pie­cze chleb, na podo­rę­dziu ma zawsze domo­wy rosół. Jej wiel­ką namięt­no­ścią jest kuch­nia indyj­ska, uwiel­bia też mło­dy bób. To sma­ki, któ­re wynio­sła z rodzin­ne­go domu, w któ­rym zawsze dużo się goto­wa­ło i mówi­ło o jedzeniu.

Zapra­sza­my Was na to spo­tka­nie, przyjdź­cie ze swo­imi koleżankami.

Śnia­da­nie jest bezpłatne.
Pro­si­my o wcze­śniej­szą reje­stra­cję, o udzia­le decy­du­je kolej­ność zgłoszeń.

Do zoba­cze­nia,
Kasia Wierz­bow­ska i Doro­ta Czekaj
Fun­da­tor­ki Sie­ci Przed­się­bior­czych Kobiet

Scroll to Top