Zapraszamy na Majowe Śniadanie Sieci Przedsiębiorczych Kobiet dla studentek!
Termin: 22 maja
Godzina: 9.00–11.00
Miejsce: sala nr 315, Biblioteka UW, ul. Dobra 56/66
Zapisy: Majowe śniadanie
Gościem śniadania będzie Katia Roman-Trzaska, z wykształcenia prawniczka, z zamiłowania „szefowa kuchni”. Katia jest założycielką pierwszej i jedynej w Polsce szkoły gotowania dla dzieci Little Chef. Poznawała tajniki kuchni u słynnego szefa kuchni Kurta Schellera oraz w Culinary Institute of America. Kulinarna pasja sprawiła, że rzuciła kancelarię prawną i w 2007 roku założyła szkołę gotowania Little Chef. W ciągu siedmiu lat uczyło się w niej gotować ponad 25 tysięcy dzieci. Katia uważa, że jedzenie decyduje o jakości życia, dlatego od 2009 roku uczestniczy w akcji „Wiem co jem”, prowadząc lekcje gotowania i zdrowego odżywiania dla uczniów warszawskich szkół. Prowadziła program o gotowaniu na antenie stacji telewizyjnej Kuchnia+.
W kuchni Katia przywiązuje ogromną wagę do sezonowych, zdrowych i lokalnych produktów. Sama piecze chleb, na podorędziu ma zawsze domowy rosół. Jej wielką namiętnością jest kuchnia indyjska, uwielbia też młody bób. To smaki, które wyniosła z rodzinnego domu, w którym zawsze dużo się gotowało i mówiło o jedzeniu.
Zapraszamy Was na to spotkanie, przyjdźcie ze swoimi koleżankami.
Śniadanie jest bezpłatne.
Prosimy o wcześniejszą rejestrację, o udziale decyduje kolejność zgłoszeń.
Do zobaczenia,
Kasia Wierzbowska i Dorota Czekaj
Fundatorki Sieci Przedsiębiorczych Kobiet